Endelig høst!

Sommeren er over, selv her langs Middelhavets kyst, og det er ikke meg imot. Tenk, jeg som i mitt stille sinn har kalt meg selv for en “klimaflyktning” fordi jeg elsker sol og varme, og helst vil slippe å måke snø om vinteren. I det siste har jeg drømt om svalere dager og kjølige netter. Jeg har lengtet etter å ta på meg langbukser og en lun genser. Det er jo sånt som hører høsten med.

Jeg fikk det jeg ønsket meg til slutt, det er ikke like brennhett om dagen som det har vært i uke etter uke etter uke. Men med høsten kommer også noe mer, nemlig snørrete unger som hoster og harker. Generøse som mine barn er, deler de villig vekk sine basselusker med mamma’n sin, så nå sitter jeg her, kledd i bukser og lun genser og med tett nese og halsen full av gørr. Takk skal dere ha småtroll!

Tett nese og hoste til tross, jeg skal nyte høsten og det faktum at solen synes å stå lavere mens himmelen blir høyere. Det er en del av det jeg elsker med høsten. Ungene og jeg skal samle løv i fine farger og hoppe i vannpytter når det har regnet. Det hører jo med! Etterpå kan vi drikke kakao og spise brødskiver på kjøkkenet eller under et tre i skogen. Jeg kjenner det kribler i kroppen bare ved tanken!

Ønsker dere alle en fin høst, og del gjerne tanker om høsten i kommentarfeltet under! Helt til slutt en liten hyllest til høsten, for uansett hvordan jeg vrir på det, høsten er den årstiden jeg liker best!

Høstdager

Det er høst! Kaldere dager. Klarere dager. Fargerikt løv som danser i luften før det legger seg som et gyllent teppe i parker og gater.

Jeg elsker høsten. Jeg elsker å kjenne at luften blir kaldere og biter lett i nese og kinn. Med skjerf i halsen vandrer jeg gjennom gater og parker og fryder meg over solstrålene som leker mellom trekroner som skinner som gull.

Jeg tar sats og løper gjennom en løvhaug så løvet står som en sky rundt meg. For en herlig, befriende følelse! Jeg finner en vanndam etter regnet som falt i går og hopper i den så vannspruten står. For en fryd! Jeg elsker høsten. Det er høst!
(Oslo,19. oktober 2007 )

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s