Når ditt indre + ditt ytre = krasj

Ok, først må jeg innrømme min siste tv-dille… Det er et bli ny-program med tittelen «Nouveau look pour une nouvelle vie», eller oversatt til norsk «En ny stil for et nytt liv». Nå tenker du kanskje med en gang, «å nei! Ikke en sånn total make over greie med kirurgi og slanking og…» Men nei, det er ikke det. Dette programmet handler rett og slett om å finne en ny (kles)stil som korresponderer bedre med den man føler seg som innerst inne, kombinert med ønsket om en ny og fresh start.

For noen handler det om at de ønsker å finne kjærligheten og i den forbindelse synes det ville være fint med en liten «oppussing» av sitt ytre. Andre har viet mange år av sitt liv til å stelle og stulle for andre, og dermed neglisjert seg selv fullstending over en lang periode. Atter andre føler seg bare «usynlige» og triste og grå utvendig, mens de føler seg ganske så utadvendte og sprudlende innvendig, og dermed er det liksom full krasj mellom det ytre og det indre.

Vel, under kyndig veiledning når det gjelder klær og hår (og sminke), så er det en grundig oppdatering deltakerne i dette programmet får. Men de får mer enn det. De får et realt oppsving på selvtillitten sin også!

Programlederen kan være nådeløs i sin kritikk av nåværende klesstil og frisyre, men hun ytrer aldri et negativt ord om noens kropp, skjeve nese eller rynker. Istedet forklarer hun dem (kvinner som menn, unge som eldre) hvilken kroppsfasong de har, altså rett, V-formet, A-formet osv, men stadig uten å si noe negativt om noen fasong. Fokuset er på hvordan de skal kle seg for å fremheve og balansere inntrykket. Nøkkelbudskapet er: Ingen kroppsform er feil. Det handler bare om å vite hva som kler den kroppfasongen man har.

For det finnes klær for oss alle, uansett fasong! Trikset er å finne klærne som passer til din fasong, og som fremhever dine beste sider, istedet for å kle seg i en «sekk» for å skjule det du evt er misfornøyd med.

Og det er nettopp det jeg synes er så befriende og inspirerende med dette programmet. Budskapet er vær fornøyd med den kroppen du har og gjør det beste ut av den!

Ingen får beskjed om å slanke seg, eller foreta en ansiktsløftning. Det mest «ekstreme» jeg har sett, for et par av deltakerne, er en tur til tannlegen. Den ene manglet en tann og den andre turde knapt å smile skikkelig pga komplekser for misfargede tenner.

Programlederen/stylisten er videre opptatt av at personen det handler om skal finne en stil som korresponderer med vedkommedes personlighet. Og det skal være en stil for hverdager, ikke bare for fest. Det er ikke sånn at alle blir tvunget inn i de samme klærne eller den samme stilen. Her finnes ingen endimmensjonal fasit på hvordan de bør kle seg, men alle får en innføring i hva som kler dem og hva som får dem til å se ut som en «boms». Nøkkelen er å finne en stil der de føler seg vel og velkledd, med den kroppen de har. Det tror jeg det er mange av oss som ønsker oss 🙂

Og det synes jeg er en deilig kontrast til all propagandaen som strømmer mot oss hele tiden om hvordan vi skal få flatere mage og strammere rumpe og ikke minst mindre rynker, men samtidig et mer uttrykksløst ansikt!

Du er vakker som du er! Fokuser på det du er fornøyd med (og slutt å henge deg opp i det andre), fremhev dine beste sider og strål om kapp med sola 🙂

Ha en fin vår! 🙂

PS! Tviler på at jeg har mange fransktalende lesere, men om noen ønsker å se dette programmet med egne øyne så ligger det mange episoder ute på YouTube.

Advertisement

1 thought on “Når ditt indre + ditt ytre = krasj

  1. Har ikke sett dette programmet, men det minner meg om programkonseptet til Trinny & Susanna som jeg så endel da jeg bodde i England. Deltakerne hadde ofte utfordringer i livet som gjorde at de glemte seg selv eller kanskje rett og slett hadde gitt opp, og bare gikk rundt i gamle joggedresser. Transformasjonen var fra innerst til ytterst, og damene ble skikkelig flotte uten noe som helest inngrep. Jeg likte det veldig godt, så kanskje jeg tar en titt på youtube – takk for tips! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s