Feriedrømmer….

Jeg er en drømmer, bare å innrømme det først som sist. Jeg er en av de (håpløse?) som stadig drømmer om fred på jord og at alle mennesker skal leve i fred og fordragelighet med hverandre. Nå har vel vi mennesker i grunnen aldri helt lykkes med det siden tidenes morgen, men dog. Det har alltid vært familiekonflikter, nabokonflikter og kriger mellom ymse småkonger og etterhvert nasjonalstater. Men det er jo lov å drømme.

Så var det allikevel ikke de store tingene det skulle handle om her idag, men de litt mindre, personlige drømmene. Mer presist, feriedrømmer.

20140706_103855

Noen drømmer, særlig i disse ferietider som står for døren, om flotte resorter med fine basseng og spa avdeling. Jeg synes alltid bildene ser suverene ut, men det er allikevel ikke det som står for meg som drømmeferien. Altså, en deilig massasje er aldri å forakte, men utover det har jeg aldri falt for spa-greia. (Vi er alle forskjellige.)

Nei, jeg drømmer i disse dager om å sove telt sånn omtrent «midt ute i ødemarka et sted», eller «in the middle of nowwhere» som det heter på godt nynorsk. Et eller annet sted i en fin dal, kanskje ved en elv eller et lite fjellvann. Bare lyden av naturen; vinden, vannet som renner, fugler og dyr. Og helt sikkert en unge som hyler fordi han slo kneet i en stein eller stakk seg på et eller annet… Sånn er det med nysgjerringe barn 🙂

20140706_103903

Jeg drømmer om å padle dovent av sted i den norske skjærgården mens jeg lytter til måkeskrik og hører vannet skvulpe langs siden av kajakken. Helst på ganske flatt vann, for jeg er ingen veldig erfaren padler. Bare skli sakte fremover over vannet, litt sånn uten mål og mening.

DSC_0042

Jeg drømmer om å gjøre en baklengs rulle over båtripa, for så å la meg synke ned i vannet på jakt etter fine formasjoner og morsomme fisk. Eller gjerne noen flotte, fargerike anemoner. En deilig, duvende tareskog og spennende landskaper der nede i havet.

Anemonestar

Jeg drømmer om å sitte ved et lite vann med fiskestanga, og kontemplere over livet mens jeg kikker på duppen for å se om det kommer en fisk eller to innom. Det kan godt være litt lav kveldssol og lange skygger. Stillhet, men helst ikke så mye mygg. Jeg legger meg gjerne på ryggen i gresset der ved innsjøen og lar blikket hvile på små lette skyer som svever forbi.

20140706_163407

Jeg drømmer om å fiske krabber med de to ikke lenger helt små krabatene mine. Se dem forsøke å få krabbene fra vannet og over i bøtta. Det høres enklere ut enn det er. Det vet alle som har fisket noen småkrabber i barndommen.

Jeg drømmer om å sitte ved et bål som er i ferd med å slukne, tett inntil ham jeg er så glad i. Vite at ungene sover søtt i teltet. Bare sitte der uten å si noe, godt inni armkroken hans.

solnedgang

Jeg drømmer om å sitte på en veranda med tak mens jeg ser ut på sommerregnet som siler stille ned. Ha en bok i fanget. Lese litt, lytte til regnet. Kjenne lukten av våt jord og vått gress. Kanskje løper ungene glade og fornøyde rundt i regnet, hopper i hver eneste vanndam som er å oppdrive.

DSC_0296

Det er helt greit for meg om du drømmer om en resort på en nydelig palmeøy. Eller et criuise i Karibien. Det er det som er så fint med drømmer. Dine drømmer er ikke i veien for mine drømmer og omvendt. Vi er alle forskjellige.

Jeg er heldig og har reist litt før. Bodd bra og bodd veldig enkelt. Det jeg har gjort lite av er å sove i telt. Kanskje er det nettopp derfor jeg drømmer om det nå. Jeg har badet og solt meg på hvite sandstrender omkranset av palmer. Det er fint det også. Men det er liksom noen med det at det er gjort. Og litt det at en «palmestrand» er en palmestrand. De er ikke så forskjellige egentlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men å våkne i et telt et sted i fjellheimen, det har jeg aldri gjort. Selv om jeg (selvfølgelig) har vært på fjelltur før.

20140706_131853

Så det er nok det jeg drømmer mest om akkurat nå som ferien straks står for døra. En fin telttur med mine kjære. Med eller uten mygg (mest sannsynlig med). Ganske sikkert med et eller annet gnagsår og et skrubbsår eller to. Litt for tung sekk og unger som lurer på hvor doen er.

Ha en riktig god sommer alle sammen!
Og del gjerne noen av dine drømmer i kommentarfeltet 🙂

Advertisement

7 thoughts on “Feriedrømmer….

  1. Din feriedrøm er fin. Jeg glemmer aldri en gang Lars og jeg overnattet ved ei elv på Vestlandet, utenfor campingplasser uten do. Bare vakker natur og fjell rundt oss. Det var fint, hvorfor har vi aldri gjort det igjen? Noe med vær, jeg hater telttur i regnvær. Men kanskje hvis vi planlegger godt.
    I år er min feriedrøm veldig enkel. Være her hjemme, og på hytta, noen konserter, et par Osloturer, sol og varmt vann i sjøen. Da er jeg veldig fornøyd. Skal gå turer og lese bøker, bli inspirert til min egen skriving. Ha nesten tom avtalebok og god tid. Kom sommer!

    • Høres ut som om du har gode drømmer for sommeren, Elin 🙂 Jeg drømmer selvfølgelig også om sol og varmt vann i sjøen når vi er i Norge, for det er noe helt spesielt å bade fra svabergene om sommeren 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s