Hvis gud finnnes…

Så tror jeg han gir en lang goddag i hvordan vi mennesker kler oss. For hvis det nå er han som har skapt mennesket i sitt bilde, som så mange tror, så sender han oss til verden splitter nakne alle sammen.

Hvis gud finnes, så tror jeg han vrir seg i gremmelse når han ser hvordan menn trakasserer kvinner, voldtar kvinner eller mishandler dem på andre måter, fordi de ikke er tildekket fra topp til tå.

Hvis gud finnes, så tror jeg han skammer seg over at menn gir kvinner skylda for at de selv ikke klarer å kontrollere sitt seksuelle begjær. For det er ikke kvinners skyld om menn «tenker med pikken»! Dette gjelder uansett hvilken kulturell kontekst man lever i.

Jeg tror neppe gud, hvis han nå finnes, mente at kvinnen er ment å være menns eiendom. Ei heller markør for familiens ære.

Hvis gud finnes og skapte oss mennesker, så skapte han oss med egen, fri vilje. En vilje til å gjøre godt, og ondt (dessverre). Det enkelte menneske er selv ansvarlig for å oppføre seg skikkelig mot sine medmennesker, uansett menn eller kvinner. Uansett om vi er påkledd eller avkledd. Det kalles å tenke med hodet og utvise respekt for sine medmennesker. Amen.

Sånn tenker i alle fall jeg som er ateist.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s