Var Jesus en godtemons?

Det har jeg lurt på denne påsken. Jeg mener, vi oversvømmes av sjokolade i denne høytiden (denne også…). Skyldes det at Jesus var en skikkelig godtemons? Hvorfor skulle vi ellers tilbys sjokolade fra alle kanter i disse dager?

Det neste jeg lurer på, er om Jesus var veldig glad i kyllinger og egg? Jeg har nemlig aldri skjønt hvorfor små, gule kyllinger er det vi omgir oss med i påsken.

Og siden jeg har grublet fælt (som dere skjønner!) denne uken, så lurer jeg også på hvor i all verden haren kommer inn i bildet her?

Jeg har brakt på det rene at sjokoladeklokkene (de har form som kirkeklokker) er et symbol for klokkene som ringer i Roma, eller kanskje heller Vatikanet? Og sjokoladefiskene har sikkert noe å gjøre med at Jesus mettet en stor forsamling mennesker med et par fisk og noen skarve brød.

Men jeg har enda til gode å få svar på hva egg, kyllinger og denne haren har å gjøre med påsken. Og all sjokoladen. Ikke at jeg har noe imot å spise sjokolade, altså. Gikk Jegsus og momset på sjokolade langs landeveien på vei mot Jerusalem palmesøndag? Eller var det sjokolade de koste seg med til dessert kanskje, under Jesus’ siste måltid?

Den som har et klokt svar å komme med får et påskeegg i posten! 😀 Et sjokoladeegg, selvfølgelig! 😉

Advertisement

3 thoughts on “Var Jesus en godtemons?

      • Haha, ja, du tenkte vel det 😉 Regner med at guttene dine ikke er ferdigspist ennå? Mine blir det aldri 😀 Vel, da er systemet annerledes igjen, vi har ferie denne og neste uke, så nå begynner vi straks å pakke kofferter 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s