Kropp er kropp

Fifi von Tassel kastet klærne på tv sist fredag, og noen satte visst tacoen i halsen under dansen. Hvorfor i all verden gjorde de det?

Ja, det lurer jeg faktisk på. Det hevdes at dette ikke var passende for barn. Hva var det som ikke var passende for barn her? At damen kastet klærne eller at hun ikke passer dagens kroppsideal?

For helt ærlig. Våre barn eksponeres for lettkledte damer i seksualiserte posisjoner over alt. I musikkvideoer, i reklame, i ukeblader som finnes i de fleste hjem.

Så stiller jeg spørsmålet: Dersom det hadde vært en slank og smekker ung kvinne, kledd i åletrange klær og med dyp utringning som fremførte en frisk og spenstig låt mens hun vrikket på rumpa og smøg seg tett rundt mannlige dansere, ville de samme menneskene da satt tacoen i halsen og ropt at dette er upassende for barn? Neppe.

Dette koker (for meg i alle fall) ned til at noen mener vi burde forskånes for å se annet enn perfekte kropper i beste sendetid, i alle fall dersom de ikke beholder alle klærne på og er tilkneppet til halsen.

Det er jo ikke bare Fifi von Tassel som får pepper for kroppen sin. Sangeren Adele har også fått høre at hun er for tykk. Superstjernen Kate Winslet likeså, for å nevne bare et par eksempler. Flotte, formfulle kvinner alle sammen!

Vi er skapt forskjellige, noen er høye og noen er lave. Noen er tynne og noen er tykke. I dagens retursjerte, likes-jagende samfunn er det befriende å se at noen står frem og viser at de elsker kroppen sin. Selv om de ikke tilbringer utallige timer i helsestudio. Selv om kroppen de viser frem ikke er innenfor malen noen har satt for det perfekte.

Faktisk synes jeg vi har godt av å eksponeres mer for kropper i alle former og fasonger. Det er jo sånn virkeligheten er.

Eller hva?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s