I tiden som følger…

Tre dagers landesorg er over, men den franske presidenten har erklært at vi kan vente oss unntakstilstand i ytterligere tre måneder.

Imorgen skal han legge frem forslag til grunnlovstillegg som er en direkte konsekvens av fredagens terrorangrep i Paris. Det innebærer blant annet retten til utvidet overvåkning og muligheten til å frata borgere med dobbel nasjonalitet deres franske statsborgerskap.

Ellers går livet sånn omtrent som normalt for den gjengse befolkningen, selv om vi merker at ting ikke er helt som vanlig. Mer synlig politi, krav om legitimering om du vil sende en pakke som veier mer enn 250 gram, skjerpet sikkerhet ved skolen er noe av det vi nå forholder oss til.

Barna synes kanskje det er morsomt at levering og henting på skolen foregår med litt andre rutiner enn normalt, mens vi voksne tenker helt andre tanker. Og helt ærlig så vet jeg ikke om denne typen sikkerhetstiltak har så mye for seg. Ungene er jo fremdeles på skolen hele dagen, og vi må jo levere og hente. Dessuten tror jeg ikke en barneskole er det primære målet for terrorister. Jeg håper i alle fall ikke det.

Vel, uansett er det ikke annet å gjøre enn og la livet gå videre, og håpe planer om fremtidige attentat vil bli avslørt og stoppet, både her og i andre byer.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s